Büyükanıt'ın tazminat davası neden erkene alındı?

Haber Giriş : 30 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Fikri Sağlar ile Birgün gazetesi aleyhine açtığı tazminat davası 9 Temmuz'a alındı. Davanın erkene alınması kararı Büyükanıt'ın mahkemeye müracaatı sonrasında verildi.

Eski Kültür Bakanı Sağlar, Birgün gazetesindeki köşesinde, Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan'la Büyükanıt arasında yapılan görüşmeye ilişkin bir yazı yazmıştı. Orgeneral Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, yazı üzerine 28 Mayıs'ta Sağlar aleyhinde 100 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı. Büyükanıt, avukatı Levent Koçer aracılığıyla mahkemeye, 'Davalının yarattığı infial, yargılamanın öncelikle ele alınmasını gerektirmektedir. Mağduriyetin sonlanması ve kamuoyunda yaratılan belirsizliğin kısmen giderilmesi amacıyla duruşma gününün en erken tarihe inhisar ettirilmesi' talebinde bulundu. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, talebi değerlendirerek duruşma tarihini 9 Temmuz olarak belirledi.

cihan

Büyükanıt'a ?nüfuz' suçlaması

ANKARA ANKA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt'ın, eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ile Birgün gazetesi aleyhine açtığı 100 bin YTL'lik tazminat davasının tarihi tartışma yarattı.

Büyükanıt ve eşinin, mahkemeye başvurarak davanın erkene alınmasını istediklerini söyleyen Sağlar, Büyükanıt'ı ?nüfuz kullanmakla? suçladı. Sağlar'ın iddialarına Büyükanıt'ın avukatı Levent Koçer yanıt verdi. Büyükanıt'ın duruşma tarihinin öne alınması gibi bir talebinin olmadığını belirten Koçer, şunları söyledi:

?Yargılamanın sürüncemede kalmaması ve süratle görülmesi açısından üzerimize düşen görevleri yaptık. Duruşma tarihinin erken bir tarihe verilmesini, davayı açtığımız gün belirttik. Yazılı delillerimizi APS ile davalılara tebliğ ettirdik. Mahkeme, iş yükünü de gözönüne alarak, duruşma gününü 9 Temmuz olarak belirledi. Asıl davalılar delillerini toplayamadıklarını belirterek duruşma gününe kadar süre verilmesi talebinde bulunmuşlar ve mahkeme de bu başvuruyu kabul etmiştir.?

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber